Programmering De Tamboer 16 t/m 19 februari 2023 (2024)

Noord Nederlands Orkest | Mozarts Vijfde Vioolconcert en percussieprogramma

Donderdag 16 februari | 20.00 uur | klassiek

Misschien wel het meest exotische van al Mozarts soloconcerten, dit Vijfde Vioolconcert. Het wordt niet voor niks het Turkse concert genoemd, want in het midden van het energieke derde deel veranderen maat en toonsoort. Mozart bootst wervelende Turkse toonladders na en laat de lage strijkers met het hout van de strijkstok op de snaren slaan, bij gebrek aan écht oriëntaals slagwerk. Groots effect met minimale middelen.

Na de pauze volgt écht slagwerk en zijn de middelen allesbehalve minimaal! Een imposante percussiebatterij neemt stelling, gevormd door slagwerkers van het NNO en slagwerkstudenten van het Prins Claus Conservatorium. Een enerverend slagwerkprogramma dat uit z’n voegen barst van spektakel en dynamiek.

Tickets & info: www.detamboer.nl

Country Festival | Dashboard Danglers, Back to the Country e.a | UITVERKOCHT

Vrijdag 17 februari | 20.00 uur | festival | muziek

De Tamboer belooft een avond vol country en americana tijdens de eerste editie van het Country Festival. Het festival is uitverkocht!

Dashboard Danglers

Na veertien jaar volle zalen met de Dutch Eagles vond Jaco van der Steen het tijd voor iets nieuws. The Dashboard Danglers werd geboren uit liefde voor het betere countrylied met meerstemmige vocalen. Samen met Marcel de Groot op gitaar en zang, Leon Klaasse op drums en zang, Martin Bakker op bas en zang, Rebecca Bakker op gitaar en zang roept Jaco met zijn band als geen ander het echte countrygevoel op.

Back To The Country

Behoeft Back To The Country eigenlijk nog wel introductie? De band Savannah en singer-songwriter Dick van Altena trekken al jarenlang bomvolle zalen in Hoogeveen. Deze veelzijdige publieksband belooft (dit keer zonder Dick) opnieuw een heerlijke countryshow tijdens het eerste Country Festival in De Tamboer.

Blue Grass Boogiemen en Cor Sanne

The Blue Grass Boogiemen en Cor beloven hartverscheurende muziek uit het gouden tijdperk voor country en rock-‘n-roll. Met authentieke zang, virtuoze instrumentatie en kleding als in de oude Amerikaanse films. Geniet van songs van Johnny Cash, Hank Williams, John Denver, Don Williams, Bill Monroe, Elvis Presley, Ricky Nelson en vele anderen. Tijdens het Country Festival speelt de band alle liedjes in een geheel eigen jasje én 100% akoestisch!

VanWyck

De Amsterdamse singer-songwriter VanWyck verrast met haar donkere alternatieve folk en americana, waarmee ze doet denken aan Nathalie Merchanst, Leonard Cohen en Laura Marling. Haar debuut An average woman werd in 2018 meteen met open armen ontvangen door muzikale fijnproevers.

In 2022 verscheen VanWycks vierde album The epic tale of the stranded man. Een bijzondere vertelling over een man die aanspoelt op een eiland. Een vrouw wil hem redden, want hij weet zelf niet meer meer wie hij is.

Meer info: www.detamboer.nl

Singer-songwriter Festival | Maaike Ouboter, Julia Zahra en meer

Zaterdag 18 februari | 20.00 uur | festival | muziek

Muziek in intieme setting!

Het Singer-songwriter Festival viert een jubileum! Voor de tiende editie van dit sfeervolle, intieme luisterfestival presenteert De Tamboer opnieuw de allerbeste Nederlandse singer-songwriters.

Maaike Ouboter

Maaike Ouboter beleeft in 2013 in Nederland en Vlaanderen een stormachtige doorbraak met haar deelname aan het televisieprogramma De Beste Singer-songwriter van Nederland. Haar optreden in het televisieprogramma met het nummer Dat Ik Je Mis wordt op Youtube ruim 25 miljoen keer bekeken en de single wordt met platina bekroond.

In 2015 komt haar debuutalbum En Hoe het Dan Ook Weer Dag Wordt uit en wordt opgevolgd door diverse tournees langs poppodia en theaterzalen. Het album behaalt de gouden status. Na haar tweede album Vanaf Nu Is Het Van Jou neemt ze even pauze om nieuwe inspiratie op te doen, maar nu is ze helemaal terug met haar album Harnas van Glas dat eind 2021 verscheen.

Samen met gitarist brengt Maaike Ouboter haar bekende oeuvre én muziek van haar nieuwe album naar het Singer-songwriter Festival in de Tamboer.

Chels

CHELS is een 20-jarige singer-songwriter die het publiek met haar poëtische, beeldende teksten en betoverende stem meeneemt naar haar eigen universum. Ze zingt al zo lang ze zich kan herinneren en schrijft sinds ze voor het eerst een instrument in haar handen hield. Ze bezingt de wereld zoals zij die graag zou willen zien. Met haar eigenwijze songs en haar prachtige stem nodigt ze bezoekers uit om de wereld eens door haar ogen te bekijken. Met haar song The Puppet maakt CHELS duidelijk dat zij de touwtjes in handen heeft. Momenteel is ze met Ilse Delange mee on tour, maar in Hoogeveen staan alle spotlights alleen op haar gericht, want dan staat CHELS solo op het podium.

Rachel Croft

Deze artiest uit Londen wordt gezien als één van de grootste singer-songwriter talenten van Groot Brittannië. BBC noemt haar stem ‘truly exceptional’, anderen noemen Rachel Croft de nieuwe Joni Mitchell. Haar multi-octaafbereik vloeit moeiteloos over van felle krachtige teksten naar diep en dodelijk zacht. Haar zelfgeschreven werken en formidabele podiumpresentatie hebben Rachel een indrukwekkende internationale fanbase opgeleverd. Ze gaat op tournee langs podia in heel Europa en is nu te zien en beluisteren in Hoogeveen.

Julia Zahra

De Nederlandse soul en popartiest Julia Zahra maakt met haar gitaar en zang naam als solo zangeres. Ze werd op haar 18e de jongste winnaar van The Voice of Holland en deed mee aan De Beste Zangers. Haar akoestische versie van Just an Illiusion werd een hit en zorgde voor internationale faam. Op haar in 2021 uitgebrachte solo album Remedy laat ze haar krachtige stemgeluid horen en zingt ze onder meer over sociale en politieke onderwerpen die haar aan het hart gaan.

Tickets & info: www.detamboer.nl

Programmering De Tamboer 16 t/m 19 februari 2023 (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Mr. See Jast

Last Updated:

Views: 5727

Rating: 4.4 / 5 (75 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Mr. See Jast

Birthday: 1999-07-30

Address: 8409 Megan Mountain, New Mathew, MT 44997-8193

Phone: +5023589614038

Job: Chief Executive

Hobby: Leather crafting, Flag Football, Candle making, Flying, Poi, Gunsmithing, Swimming

Introduction: My name is Mr. See Jast, I am a open, jolly, gorgeous, courageous, inexpensive, friendly, homely person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.